26 May 2013
23:26
Sending my hug to Unnie-unnie dan chingu yang sudi tag. NasNabiela n DyrahLKim
Annyeong! New entry lagi. Hahaks XD. Aku kena tag~ huhuu.. Mula-mula, rasa cam malas nak layan. Tapi, tetiba ada 2 orang tag aku. So, total 3 orang tag. Japp, rasa terharu daa pulak. Tetiba rasa diri disayang dan dihargai. Eeei, apa aku melalut ni? Geli je~ Dah, jom jom. Kita jawab..

Rules ~
1. Post this rules.
2. Write 11 thing about yourself.
3. Answer the question that tagger set to you.
4. Create 11 new question for those who you want to tag.
5. Choose 11 bloggers to be tagged and link them to the post.
6. You are not allowed to tag back.

11 Things about myself
1. I'm the most macho girl in my school, maybe in the world too.
2. Fall in love with Ryeowook at the first sight when I'm watching Kpop Countdown.
3. My memory card is gone with all my favourite pictures. Huu T.T
4. Love to be an unknown at my friend's ask.fm and never admit it.
5. I don't like when my friend try to hold my hands, hug me and all that related.
6. Still confuse why I love Peugeot.
7. Always be and forever an ELF, BANA and Angel.
8. Lollipop is my favourite sweet.
9. 4 siblings, 3 younger brothers. The only girl in my house. 
10. Feels weird when outgoing with my family. Feel save and happy. T.T
11. My friends, my crazy beautiful world.


Soalan dari Nas ~
1. Describe 2 perkara yang anda suka dan 2 perkara yang anda tak suka terhadap diri saya. Tak kenal? Sila cakap saya baik. (:
Awak baik sangat, terlampau baik. (;

2. Apa perkara yang buat anda happy dan sedih?
Dalam masa yang sama? My brothers. Ada masa, dorang boleh buat aku ketawa sampai keluar air mata. Ada masa gak, dorang buat aku menangis dan jadi Harimau. Sekali aku cakar, ngau! 

3. Dalam banyak banyak artis dalam dunia ni, siapa yang paling menepati citarasa anda?
Ryeowook, suara dia sedapppp!! Muka dia? Mencairkan~ Oh, tidakk. Aku dah mula~ Hahaks

4. Lagu apa yang paling memberi kesan mendalam kepada diri anda? (tak kisah kpop ke, melayu ke, indon ke, hindustan pun boleh~)
From U - Super Junior.

5. Ada crush? Describe perkara yang anda suka kat dia. hohohoh~
Kekeke, takde '.'

6. Kalau anda diberi tiket melancong, anda nak pergi mana dan nak bawa siapa?
Jepun with my family. XD

7. Ceritakan serba sedikit tentang mimpi yang paling best pernah anda alami.
Dapat motor bike besar. Kalau tak silap, warna hijau atau biru.  Ouhh, semmat gila.

8. Apa perkara yang paling anda nak buat bila anda besar nanti?
Melancong ke beberapa buah negara yang disenaraikan.

9. Anda teringin nak makan apa sekarang ni?
Bubble gum dan lollipop.

10. Kalau bias / crush anda baca entry anda ni, apa yang anda nak bagitahu dekat dia?
Love you forever!

11. Soalan terakhir, simple. Anda suka siapa dalam Running Man? hohohohoh~
Monday couple.

Soalan dari Nad Unnie.
1.  Siapa yang bawa korang masuk dunia kpop ni?
Kalau tak silap, Amalin.

2. Korang minat Running Man tak? Siapa yg korang suka?
Minat. Suka Monday Couple, comel je..

3. Lagu apa yg jadi trademark hidup?
Tak tau, tak pernah terfikir.

4. Fandom apa korang rasa paling aman?
Angel kot. 

5. Letak gambar bias korang yg paling korang suka.
Ada satu gambar ni. Tapi, tak jumpa. Takpe la, letak gambar lain la.



6. Laki pertama sejak jadi kpoppers?
Tak faham la soalan ni. Skip boleh?

7. Minat fanfic tak? Cuba bagi tajuk fanfic yg korang minat sampai boleh menangis baca.
Love > Hate. Kak Nana Johari punya.

8. Woorong atau Myungeun? Mana satu korang prefer?
Erk? Tak tau nak pilih mana satu.

9. Pinkfinite atau Teenfinite? Mana paling okey?
Mesti la Teenfinite.

10. Patut tak ship male idol dengan female idol?
Entah la. Tak dan ya.

11. Kreatif? Sila edit gambar dengan bias kesayangan anda :)
Hah? Malasnya.. Tengok header atas tu je la. Yes, saya yang edit. 


Soalan dari Kak Nabiela.
1. Siapa buah hati anda sekarang ini?
Ryeowook.

2. Apakah barang kesayangan anda?
Buku? Haha, memain je. Ermm, jam dan barang barang...

3. Suka tengok drama korea?
Suka.

4. Drama Korea pertama yang anda tonton?
Tak ingat la. Boys over flower je la.

5. Tahun bila and blogging?
Hah? Start aktif blogging ni time 2011.

6. Sebelum ni, pernah bercinta?
Erk.. Pernah.

7. Hadiah yang paling berharga anda pernah dapat daripada siapa?
Dari my parents.

8. Tempat yang ingin anda pergi?
Korea, meet my husbands.

9. Makanan kegemaran?
Lollipop?!!!!!!

10. Tempat lepak kegemaran?
Rumah

11. Sekiranya bom atom jatuh sebelah awak, apa awak nak buat?
Angkat bom tu, cium. Then, baling jauh jauh. Hahahah XD


Akhirnya, soalan untuk mangsa tag taggie.
1. Kartun apa yang paling korang suka?
2. Apa yang korang dengar sekarang?
3. First bias korang time masuk dunia kpop ni siapa?
4. Senaraikan 2 bias korang yang tertinggi kat dalam hati tu.
5. Quote yang paling korang suka.
6. Variety show yang paling korang suka apa? Kenapa?
7. Ayat atau perkataan yang korang selalu guna?
8. Berapa banyak album yang korang dah kumpul sekarang?
9. Kerja paling gila yang pernah korang buat apa dan dengan siapa?
10. Rumah dan sekolah. Mana satu yang korang prefer?
11. MV paling comel yang korang pernah tengok.. 
Selamat menjawab mangsa tag taggie~




follower
blog archive
credit
Skin by Wanaseoby. Background taken from favim.com. Cute images taken from cute secrets
Ancora Imparo